Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Šplhavci

16. 5. 2010
  • silný zobák, který je dobře přizpůsoben k dlabání do dřeva
  • na šplhavých nohou mají 2 prsty dopředu a 2 dozadumají jazyk se zpětnými háčky

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • hnízdí v dutinách

 

 

  • Leskovec červenoocasý/rezavoocasý
  • 24cm; 25g; sever a střed Jižní Ameriky
  • zlatozelenou hlavu, břicho a ocas rezavé
  • ♂ má bílou bradu
  • ♀ tmavě žlutou
  • Arassari hnědouchý
  • 33-40cm;300g; střed Jižní Ameriky
  • velký, má žluté břicho, žluté skvrny na zobáku
  • loví hmyz
  • Arassari lesklý
  • 30cm;150g; Střední Amerika a sever Jižní Ameriky
  • černožlutý zobák
  • Vousák velký
  • 30cm;200-300g; jihovýchod Asie
  • má žlutý zobák, tmavozelené nebo modré pruhy na břiše
  • Vousák (perlák) chocholatý
  • 20cm;30g;východ Afriky
  • bílé skvrny na křídlech, žlutobílá pera na ocase, žlutou hlavu s tmavými tečkami
  • potrava-hmyz,semena, různé plody
  • Vousák senegalský
  • 25cm;70-125g; západní Afrika
  • črná horní část těla, červená dolní část těla
  • má silný zobák
  • sbírá hmyz z kůry stromů, pojídá různé plody (hlavně fíky)
  • Vousák zlatoocasý
  • 10cm;15g; západní a jihovýchodní Afrika
  • černý zobák, bílé lícní proužky
  • rychle se pohybuje v korunách stromů
  • vůči jiným vousákům se chová agresvině
  • Lenivka hnědohřbetá
  • 21cm;55g;sever Jižní Ameriky
  • oranžový zobák
  • Lenivka vlaštovčí
  • 20cm;35g; sever Jižní Ameriky
  • výborný letec
  • černá
  • na kořist číhá a zmocní se jí rychlým výpadem v letu
  • Datel černý
  • 45cm;350g; Evropa, Asie
  • má červenou čepičku, jinak peří černé
  • žije ve starých lesích
  • živí se hlavně hmyzem vyvrtávajícím chodbičky v kůře stromů
  • Datel rudohrdlý
  • 22cm;60-80g; jih Severní Ameriky
  • má žluté břicho
  • dělá otvory do stromů, aby získal mízu
  • Datel zlatý
  • 35cm;150g; střed až jih Severní Ameriky
  • má skvrnité břicho, dlouhý ocas
  • živí se mravenci
  • Datel sběrač
  • 25cm;65-90g; západ Severní Ameriky
  • středně dliuhý zobák,lesklé černé peří
  • červenou špičku na hlavě
  • skladuje suché žaludy
  • Datel nejmenší
  • 10cm;10g;severovýchod a střed Jižní Ameriky
  • krátky, měkký ocas,♂ má výraznou červenou čepičku
  • živí se malým hmyzem
  • Tukan obrovský
  • 55-60cm; 550g; severozápad Jižní Ameriky
  • má černou oválnou skrvnu na konci zobáku, žlutou až oranžovou kůži okolo očí, lesklé černé opeření
  • největší ze všech tukanů
  • zobák má dlouhý až 19cm
  • zobák mu pomáhá dosahovat na plody stromů
  • Žluva zelená
  • 32cm;200g; Evropa až Asie
  • má červenou čepičku,nazelenalé zbarvení na břiše
  • sbírá potravu hlavně na zemi
  • má dlouhý jazyk, který používá při lovu mravenců
  • Strakapoud velký
  • 20-25cm;70-100g;Evropa, Asie, severní Afrika
  • malý pták
  • černobílé opeření
  • má také silné nohy,tuhý ocas
  • živí se různými bobulemi, plody
  • Krutihlav obecný
  • 15cm;10g;Evropa Asie až severní Afrika
  • má zvyk otáčení hlavou a různě kroutit krkem (odtud jméno) - obranné chování
  • živí se larvami a kuklami
  • Medozvěstka křiklavá
  • 20cm;50g;jih Afriky
  • přivádí lidi a zvířata k hnízdům včel
  • živí se včelím voskem,včelami a jejich plodem
  • její potravou jsou i mravenci, termiti a různé larvy
  • je hnízdní parazit (jako kukačka)
  • Medozvěstka lyroocasá
  • 9,5cm;55g; střed Afriky
  • hnědé opeření s bílými skvrnami
  • nevodí lidi a zvířata k medu jako Medozvěstka křiklavá (výše)
 

Náhledy fotografií ze složky Ptáci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Kontakt

velkaencyklopedie

velkaencyklopedie@seznam.cz


Mail list



Archiv

Kalendář
<< červenec >>
<< 2017 >>
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Statistiky

Online: 2
Celkem: 549508
Měsíc: 3449
Den: 111