Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nanduové

21. 7. 2011

-      Nanduové jsou podobní pštrosům, ale mají místo dvou prstů tři

-      Hlava je porostlá peřím (pštros má hlavu holou)

-      Při běhu používá křídla k udržení rovnováhy

·         Nandu pampový

o   Výška: 0,9 – 1,5m

o   Hmotnost: 15-30kg

o   Rozšíření: východ až jihovýchod Jižní Ameriky

o   Stav ochrany: nižší riziko ohrožení

o   Migrace: stálý

o   Je šedý až hnědý a to mu poskytuje dobrou kamufláž ve vysoké trávě

o   V toku se samici ozývají dunivým hlasem, aby přivábili samice a pak předvádějí různé pózy, při kterých potřásají křídly

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ptáci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Kontakt

velkaencyklopedie

velkaencyklopedie@seznam.cz


Mail list



Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statistiky

Online: 8
Celkem: 643025
Měsíc: 11917
Den: 447