Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Nanduové

21. 7. 2011

-      Nanduové jsou podobní pštrosům, ale mají místo dvou prstů tři

-      Hlava je porostlá peřím (pštros má hlavu holou)

-      Při běhu používá křídla k udržení rovnováhy

·         Nandu pampový

o   Výška: 0,9 – 1,5m

o   Hmotnost: 15-30kg

o   Rozšíření: východ až jihovýchod Jižní Ameriky

o   Stav ochrany: nižší riziko ohrožení

o   Migrace: stálý

o   Je šedý až hnědý a to mu poskytuje dobrou kamufláž ve vysoké trávě

o   V toku se samici ozývají dunivým hlasem, aby přivábili samice a pak předvádějí různé pózy, při kterých potřásají křídly

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ptáci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Kontakt

velkaencyklopedie

velkaencyklopedie@seznam.cz


Mail list



Archiv

Kalendář
<< červenec >>
<< 2017 >>
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Statistiky

Online: 2
Celkem: 549508
Měsíc: 3450
Den: 112