Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kasuáři

21. 7. 2011

-      Kasuáři a emuové jsou velcí a nelétaví ptáci

-      Mají dlouhý krk, tříprsté nohy a malá křídla

-      Umí rychle běhat i plavat

-      Kasuáři mají na každém prstu dlouhý dráp, kterým útočí na nepřátele

·         Kasuár přilbový

o   Výška: 1,3 – 1,7m

o   Hmotnost: 17-70kg

o   Rozšíření: Nová Guinea, Severovýchodní Autrálie

o   Stav ochrany: místy běžný druh

o   Migrace: stálý

o   Během hnízdního období se samci ozývají hlasem, aby přilákali samice

o   Žijí i osamocené a jsou vidět velmi vzácně

·         Emu autralský

o   Výška: 1,5 – 1,9m

o   Hmotnost: 30-60kg

o   Rozšíření: Austrálie

o   Stav ochrany: místy běžný druh

o   Migrace: stálý pták

o   Živí se hlavně semeny a bobulemi

o   Na Nové Guinei již vyhynuli, ale v Austrálii se stali škůdci

o   Má šedohnědé peří, dlouhé nohy a malá křídla

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ptáci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Kontakt

velkaencyklopedie

velkaencyklopedie@seznam.cz


Mail list



Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statistiky

Online: 5
Celkem: 643019
Měsíc: 11916
Den: 452